WordPress plugins

Hieronder staan handige plugins die kunnen helpen om je WordPress website te verbeteren. Om het kiezen en zoeken makkelijker te maken zijn de plugins ingedeeld in categoriën. 

In de tabel kan worden gefilterd, gesorteerd en gezocht om zo snel de juiste plugin te vinden. Mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag! Zoeken kan ook op omschrijving, deze kan verborgen zijn en getoond worden door op de plus voor de regel te klikken.

Alle plugins in de tabel hieronder zijn gratis te gebruiken, en komen van de Plugin directory van WordPress.org, dus zijn betrouwbaar. Ze zijn daarmee ook direct vanuit de WordPress admin interface te installeren.

Klik op de plus voor de regel voor meer informatie.

Heeft u vragen of mist u een goede plugin? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder de tabel.

CategorieTypeNaam pluginOpmerkingMusthave
BackupUitgebreide backup pluginBackWPupMogelijkheden om de automatische backups te plannen, naar Dropbox of andere cloud diensten te exporteren, instellen wat gebackuped moet worden en nog veel meerMusthave
BeveiligingAantal inlogpogingen beperkenLimit Login AttemptsDeze plugin zorgt ervoor dat hackers maximaal een zelf in te stellen aantal keer kan inloggen. Musthave
BeveiligingUitgebreide beveiligings pluginiThemes SecurityVoorheen Better WP Security: bied veel opties om je website te beveiligen, met tips over hoe het veiliger kan worden ingesteld.Musthave
Layout frontendFaviconAll In One FaviconSnel en eenvoudig favicons toevoegen aan je website, in diverse formaten, zowel front- als backendMusthave
Layout frontendFoto's openen met lightboxResponsive LightboxAfbeeldingen die gelinkt zijn naar een grote versie van de afbeelding worden automatisch geopend in een lightbox ipv in hetzelfde of een nieuw venster / tabblad.Musthave
SEOArtikelen optimaliseren voor zoekmachinesWordPress SEO by YoastMet WordPress SEO by Yoast kun je per bericht, pagina etc aangeven wat je zoekwoord is en deze artikelen optimaliseren met de tips die de plugin geeft.Musthave
Functionaliteit backendSpam reacties blokkerenSpam Free WordPressBlokkeert op een goede manier spam in reacties. Een gratis alternatief voor AkismetMusthave
Functionaliteit backendControle op gebroken linksBroken Link CheckerBroken Link Checker controleert automatisch of links in je website nog werken en geeft een melding als een link niet meer werkt.Musthave
Functionaliteit backendUitgebreidere tekst editorTinyMCE AdvancedVoegt via een menu veel extra functies toe aan de WYSIWYG editor, zoals horizontale lijn, tabel, opmaak etcMusthave
BeveiligingWebsite beschermen met wachtwoordPassword Protect WordPressEen erg eenvoudige plugin om een website met een wachtwoord te beschermen.
ContactformulierenFormulierenFormidable FormsDe gratis variant is al goed, maar Formidable Pro (betaald) biedt nog veel meer opties als conditionele velden, pagina scheiding, databeheer etc.
Functionaliteit frontendAbonneren op blogSimple SubscribeNa abonneren krijgen abonnees automatisch een mail bij een nieuw blog bericht.
Functionaliteit frontendBestanden downloaden na gegevens invullenEmail Before DownloadNadat gebruikers een formulier hebben ingevuld kunnen ze een bestand downloaden.
Functionaliteit frontendForumbbPressEenvoudig te installeren forum
Functionaliteit frontendFotogalerijNextGEN GalleryZeer uitgebreide fotogalerij met albums, galerijen, tags, bewerken en meer. Volgens de plugin zelf de meest populaire fotoalbum plugin.
Functionaliteit frontendKalenderEvents ManagerUitgebreide kalender met terugkerende evenementen, locatie pagina's, google maps integratie, widgets en nog veel meer
Functionaliteit frontendScroll to top buttonDynamic "To Top" PluginDeze plugin voegt een button toe waarmee je naar de bovenkant van de website scrollt. Goed aan te passen en te personaliseren.
Functionaliteit frontendTagcloud widgetUltimate Tag Cloud WidgetDeze tagcloud widget biedt ook mogelijkheden om de kleuren aan te passen, volgorde te bepalen, te kiezen welke tags gebruikt moeten worden etc.
Functionaliteit frontendTags gebruiken op pagina'sTagPagesVoegt de mogelijkheid toe om tags aan pagina's toe te voegen, en niet alleen aan berichten.
Functionaliteit frontendUitgebreide laatste berichten widgetRecent Posts Widget ExtendedBied veel mogelijkheden om de laatste 'x' berichten te laten zien.
Functionaliteit frontendVeelgestelde vragenFAQUitgebreide FAQ plugin met mogelijkheden om te werken met categorieën, likes, hits, zoeken, alles in- en uitklappen. Goed aan te passen qua Layout met CSS.
Functionaliteit frontendWachtwoord voor frontendPassword Protect WordPressDe plugin Private Blog (Password Protect WordPress) zorgt ervoor dat u eenvoudig en snel uw hele website kunt beschermen met een zelf in te stellen wachtwoord. Handig wanneer u een website aan het maken bent maar nog niet wil laten zien aan de wereld. De klant kan na inloggen dan wel meekijken.
Functionaliteit frontendWidgets op pagina's en berichtenWidgets on PagesBiedt de mogelijkheid om widgets overal op pagina's of in berichten te plaatsen.
Functionaliteit frontendFacebook like box widgetFacebookEen widget om Facebook likes en/of berichten weer te geven
Functionaliteit frontendUitgebreide tabellen makenTablePressMaak uitgebreide responsive tabellen (zoals deze) met mogelijkheden om te zoeken, filteren, sorteren, importeren en exporteren en meer.
Functionaliteit backendBetere pagina navigatieAdmin Menu Tree Page ViewDeze plugin maakt het makkelijker om pagina's te bewerken, zeker bij veel pagina's. Door een boomstructuur in het menu kun je sneller een pagina vinden.
Functionaliteit backendCheck laadtijd pluginsP3 (Plugin Performance Profiler)P3 controleert hoe lang het duurt voordat plugins geladen zijn, zodat u de snelheid van uw website mbt plugins kunt controleren, en waar nodig aanpassen.
Functionaliteit frontendBerichten op paginaContent ViewsMet Content Views is het mogelijk om berichten in een raster op pagina's te zetten met uitgebreide instellingen.
De volledige titel van de plugin is "Query posts by category... and display posts on page in grid layout without coding - Content Views"
Functionaliteit frontendBerichten op paginaW4 Post ListMet W4 Post List is er veel vrijheid om de berichten lijst weer te geven.
Functionaliteit backendDashboard widgetWP Dash MessageHiermee kunnen zelf in te stellen widgets aan het backend dashboard worden toegevoegd. Handig om informatie en links op te slaan.
Functionaliteit backendHTML toevoegenInsert Html SnippetZonder problemen HTML, CSS en javascript gebruiken in berichten, pagina's, widgets. Ook erg handig om dezelfde informatie op meerdere pagina's te gebruiken, en op 1 plaats te kunnen aanpassen.Gevorderd
Functionaliteit backendMenu bewerkenAdmin Menu EditorPas de volgorde, naam, zichtbaarheid van menu items in de administrator interface aan.
Functionaliteit backendPagina bouwerPage Builder by SiteOriginDeze uitgebreide en flexibele page builder maakt het werken met responsive rijen en kolommen erg makkelijk en biedt veel opties om elementen in de kolommen te plaatsen.
Functionaliteit backendSnelheidBJ Lazy LoadVerbeter de snelheid van uw website door afbeeldingen pas te laden als ze in beeld zijn.
Functionaliteit backendSnelheidW3 Total CacheVerbeter de snelheid van uw website door de cache te optimaliseren.
Functionaliteit backendSnelheidWP Smush.itVerbeter de snelheid van uw website door afbeeldingen te optimaliseren.
Functionaliteit backendWidgets wel/niet op bepaalde pagina'sDisplay WidgetsDiverse functies aan widgets toevoegen, zoals uit- of aan zetten op specifieke pagina's, alleen laten zien voor ingelogde gebruikers.
Functionaliteit backendWYSIWYG widgetBlack Studio TinyMCE WidgetDeze plugin biedt de mogelijkheid om een widget aan te maken die met de WYSIWYG editor kan worden bewerkt, zodat eenvoudiger lijnen, afbeeldingen etc kunnen worden ingevoerd, zonder HTML te hoeven schrijven. Werkt ook met de TinyMCE Advanced plugin.
FunctionaliteitMeerdere zijbalkenCustom SidebarsDeze plugin maakt het mogelijk om meerdere zijbalken met widgets te maken en vervolgens per pagina een zijbalk te kiezen. Zo kun je gericht widgets op pagina's zetten.
Layout backendVervang het WordPress logo bij inloggenCustom Login LogoVervang het WordPress logo door uw eigen logo bij het inloggen in de backend.
Social MediaDelen via social mediaShareThisVoegt buttons toe om de pagina te liken, delen etc boven/onder berichten en/of links in het scherm. Goed te personaliseren.
StatistiekenStatistieken direct in WordPressWP SlimStatUitgebreide statistieken direct in WordPress. Met de plugin "WP SlimStat Dashboard Widgets" kunnen widgets aan het dashboard worden toegevoegd.
VertalenUitgebreide vertaal pluginqTranslateMet codes is het zelfs mogelijk om logo's, widgets en andere elementen te vertalen of vervangen bij een taal.
Layout frontendVoortgangsbalk laadtijdWP PaceDiverse weergaven om de voortgang van het laden van de pagina weer te geven, onder meer een voortgangsbalk. Goed te personaliseren qua grootte, kleur etc.
Layout frontendGoogle fonts kiezen in editorSupreme Google WebfontsMet Supreme Google Webfonts kunnen lettertypes gekozen worden die direct in de text bewerker van WordPress kunnen worden toegepast.
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website