Bewerker

In het scherm Bewerker kunt u technische bestanden van de geinstalleerde thema’s aanpassen. Om deze bestanden aan te passen heeft u kennis van HTML / CSS / PHP nodig. 

Wanneer u bestanden aanpast via de bewerker en deze opslaat zijn de wijzigingen direct zichtbaar op de website en niet terug te draaien. Het is dus erg belangrijk dat u bij deze bestanden weet wat u doet.

Diverse thema’s

Niet alleen het actieve thema maar ook de andere thema’s die zijn geinstalleerd maar niet actief zijn kunnen via de bewerker worden aangepast. U kunt het thema selecteren in de lijst bovenaan de pagina, en vervolgens het te bewerken bestand rechts selecteren.

Child themes

Wij adviseren altijd gebruik te maken van zogenaamde ‘child themes’. Dit zorgt ervoor dat alleen de aanpassingen aan het thema in het child theme staan. Hierdoor kan het theme worden geupdate zonder dat de wijzigingen aan de website verloren gaan.

Bestanden

Als er een thema geselecteerd is om te bewerken verschijnt rechts een lijst met Templates en Stylesheets. De Templates bepalen de techniek van de pagina’s en de Stylesheets bepalen de opmaak. In deze lijst zijn niet alle bestanden van het thema te vinden, maar wel de meest belangrijke. Mocht u een bestand willen bewerken dat niet in de lijst staat dan kunt u dit doen via FTP.

WordPress weergave - bewerker - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
WordPress bewerker
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website