Media

Bij de media instellingen kunt u aangeven hoe u wilt dat WordPress omgaat met afbeeldingen. 

Afmetingen van afbeeldingen

Onder afmetingen van afbeeldingen kunt u aangeven hoe groot de diverse formaten afbeeldingen moeten zijn. U kunt de volgende formaten instellen:

  • Thumbnail
  • Gemiddelde afmeting
  • Grote afmeting

Bij Thumbnail kunt u ervoor kiezen om de afbeelding aan te passen aan de vermelde afmeting. Dit betekend dat de afmeting zodanig wordt bijgesneden dat exact de breedte en hoogte worden aangehouden, het kan dus zijn dat er delen van de afbeelding niet zichtbaar zijn. Deze instelling staat standaard aan.

Van élke afbeelding die u naar Media upload wordt automatisch een thumbnail, gemiddelte en grote afmeting gemaakt. Ook het originele formaat wordt opgeslagen. U raakt dus nooit informatie kwijt.

Bestanden uploaden

Standaard staat deze optie aan. Hiermee worden alle geuploadde bestanden bewaard in mappen op basis van maand en jaar. Deze mappen worden automatisch aangemaakt, hier hoeft u niets voor te doen.

Bestanden worden automatisch opgeslagen in de map “wp-content/uploads”. Als u op 23 augustus 2013 een bestand upload komt deze dus in de map “wp-content/uploads/2013/08”.

Media settings informatie op WordPress.org

Bekijk hier de informatie over media settings op WordPress.org

WordPress instellingen - media - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Media instellingen
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website