Menu’s

Via het menu kunnen bezoekers van uw website naar de inhoud op uw website navigeren. Een goed menu is dus erg belangrijk voor de duidelijkheid van uw website.

Meerdere menu’s

Veel thema’s bieden de mogelijkheid om diverse menu’s aan te maken, bijvoorbeeld een hoofdmenu, een top menu (helemaal bovenaan) en een footer menu (aan de onderkant van uw website). Elk menu kunt u helemaal zelf inrichten.

Meer dan pagina’s

WordPress bied de mogelijkheid om diverse items toe te voegen aan uw menu. Niet alleen pagina’s kunt u toevoegen, maar ook categorieën (bijvoorbeeld blog of nieuws) en links (handmatig aangemaakte hyperlinks naar externe websites of berichten).

In het venster menu’s kunt u links kiezen welk item u toe wilt voegen. Pagina’s maakt onderscheid in de meest recente, alle pagina’s en zoeken (handig als u erg veel pagina’s heeft). Ook bij categorieën heeft u deze opties.

Menu bewerken

Mocht u meerdere menu’s hebben dan dient u eerst het menu te selecteren dat u wilt bewerken. Kies vervolgens de pagina, links of categorie die u wilt toevoegen door deze te selecteren en klik op “Aan menu toevoegen”. Het item komt hiermee automatisch helemaak onderaan in het menu te staan. Net als bij widgets kunt u nu het menu item slepen naar de plaats waar u deze wilt hebben.

Menu’s bieden de mogelijkheid om hoofditems en subitems te maken. Een subitem staat altijd onder een hoofditem of een ander subitem. Door een menu item te slepen en iets naar rechts te houden wordt dit een subitem van het menuitem waar deze onder staat.

Door een menu item open te klikken (met het pijltje rechts) kunt u eigenschappen van dat menu item bewerken. Via Scherminstellingen (helemaal rechtsboven in het scherm) kunt u bepaalde functies aan en uit zetten, zoals bijvoorbeeld het Linkdoel (zodat een link naar een externe website in een nieuw venster wordt geopend).

WordPress weergave - menu - menu's bewerken - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Menu’s bewerken

Locaties beheren

Als u meerdere menu’s of menu locaties hebt kunt u elk menu toewijzen aan een menu locatie. Zo kunt u een ander menu gebruiken voor het footer menu (met bijvoorbeeld alleen links naar privacy informatie en een sitemap) dan voor het hoofdmenu (met de belangrijkste links).

WordPress weergave - menu - locaties beheren - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Locaties beheren

Automatisch pagina’s toevoegen

Het is mogelijk om automatisch nieuwe hoofdpagina’s toe te laten voegen aan een menu (bij voorkeur het hoofdmenu). Hierdoor worden pagina’s die geen subpagina zijn automatisch aan dit menu toegevoegd. Subpagina’s dient u nog wel handmatig toe te voegen. Er is echter wel een plugin beschikbaar die ook subpagina’s automatisch kan toevoegen.
De optie om pagina’s automatisch toe te voegen vind u onderaan het tabblad “Menu’s bewerken”.

Let er dus op dat veel pagina’s niet automatisch in het menu zullen staan. U moet na het publiceren van een pagina deze vaak handmatig toevoegen aan het daarvoor geschikte menu.

 

Automatisch pagina's toevoegen aan een menu
Automatisch pagina’s toevoegen aan een menu
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website