Tags

Tags zijn onderwerpen die over het bericht gaan. Bij het maken of aanpassen van een bericht is het mogelijk deze onderwerpen aan het bericht toe te voegen. Het doel hiervan is dat men op deze tags kan zoeken. Het is dus altijd aan te raden om hier gebruik van te maken, en de tags goed uit te kiezen.

WordPress berichten - tags onderwerpen - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign GoudaTagcloud

Een tagcloud is een lijst met de meestgebruikte onderwerpen op de website. Op deze manier kan men zien welk onderwerp vaak voorkomt in berichten en dus belangrijk is. Vaak (afhankelijk van het soort tagcloud) worden vaker voorkomende onderwerpen groter weergegeven, en soms veranderd zelfs de (achtergrond-)kleur bij onderwerpen die vaker of minder vaak in berichten staan.

Het scherm tags

Het tags scherm geeft een overzicht van alle gebruikte tags. Ook staat achter deze onderwerpen hoe vaak deze voorkomt binnen de website. Deze tags zijn vervolgens aan te passen of (collectief) te verwijderen. Ook is het in het linker deel van het scherm mogelijk om een tag toe te voegen zonder het direct aan een bericht te koppelen.

WordPress berichten - tagcloud - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Voorbeeld van een tagcloud

Pagina’s

Standaard zijn tags alleen mogelijk bij berichten, maar met de gratis plugin Tagpages is het mogelijk om ook aan pagina’s onderwerpen toe te voegen. Zo kan men dus niet alleen naar berichten maar ook naar pagina’s zoeken via de tags of tagcloud. Alle onderwerpen die aan pagina’s worden toegevoegd komen ook automatisch in dit scherm in beeld.

Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website