Nieuwe pagina

In het scherm “Nieuwe pagina” kunt u een nieuwe pagina op uw website zetten, zoals informatie over een product of dienst, bedrijfsinformatie, of contactgegevens.

Tekstverwerker

U hoeft hiervoor geen technische kennis te hebben, maar kunt gewoon net als met een tekstverwerker typen en opmaak toepassen, afbeeldingen invoegen etc. Dit is de WYSIWYG methode (een afkorting voor: What You See Is What You Get).

Naast deze WYSIWYG methode kunt u uiteraard ook altijd de Tekst methode gebruiken. Met de tekst methode wordt de pagina in HTML opgemaakt, zodat u meer opties heeft, zoals bijvoorbeeld met tabellen werken. Er zijn echter ook plugins om dit in de WYSIWYG methode mogelijk te maken. Het schakelen tussen te WYSIWYG en Tekst methode kan rechtsboven het invoerscherm voor teksten.

WordPress WYSIWYG iconen - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Met de iconen van de WYSIWYG methode kan snel opmaak aan tekst worden toegevoegd. De Extra werkbalk (rij 2) kan aan- en uit worden gezet met de meest rechtse knop op rij 1 of de sneltoest “ALT SHIFT Z”.

Onderwerpen

Anders dan bij berichten is het bij pagina’s standaard niet mogelijk om onderwerpen (tags) toe te voegen. Er zijn wel plugins voor om dit mogelijk te maken (zoals TagPages), maar bij een ‘schone’ WordPress installatie is dit niet het geval.

Boomstructuur

Een mogelijkheid die bij berichten niet aanwezig is maar wel bij pagina’s is het maken van een boomstructuur of hierarchie. Het is mogelijk om hoofd- en subpagina’s aan te maken in diverse niveaus. Elke pagina kan een hoofd- of subpagina zijn. Dit is in te stellen bij de Pagina-attributen rechts van het gedeelte om tekst in te voeren.

WordPress paginas - pagina attributen - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
De pagina attributen waarmee de structuur kan worden bepaald.

Het heeft onze voorkeur om de structuur van het menu op de website ook door te voeren in de structuur van de pagina’s. Dus hoofdmenu items worden ook hoofdpagina’s en submenu items worden subpagina’s. Op deze manier is de gewenste pagina snel te vinden en blijft het duidelijk. Door ook de volgorde van pagina’s aan te geven kan exact de structuur van het menu worden aangehouden. De volgorde kan worden bepaald bij de Pagina-attributen.

Om nog meer duidelijkheid en snelheid in het bewerken van pagina’s te krijgen maken we vaak gebruik van een handige plugin genaamd “Admin menu tree page view”. Deze plugin zorgt dat je snel naar een pagina kan gaan zonder het scherm “Alle pagina’s” te moeten doorzoeken. De plugin kan de subpagina’s verbergen of weergeven, net als in Windows verkenner.

Categorieën

Een andere optie die bij berichten wel maar bij pagina’s niet mogelijk is, is het indelen van artikelen in categorieën.

WordPress paginas - nieuwe pagina toevoegen - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Het scherm “Nieuwe pagina toevoegen” in WordPress 3.8
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website