Exporteren

Exporteren is het maken van een snelle en eenvoudige backup van de inhoud van uw website. 

Exporteren

Door te exporteren wordt er een XML bestand aangemaakt waarin veel inhoud van uw website wordt opgeslagen. De inhoud van het XML bestand kan afwijken wanneer u plugins installeert (bij diverse plugins wordt ook die informatie opgeslagen in de export). Standaard bevat de export de volgende onderdelen:

Bekijk de informatie over exporteren op WordPress.org

Opties

Bij exporteren kunt u kiezen welke onderdelen van de website u wilt exporteren. Voor een export die als backup dient adviseren we altijd de gehele inhoud te exporteren. Standaard biedt WordPress ook de opties om alleen berichten of pagina’s te exporteren. Door plugins te installeren is het mogelijk dat hier meer opties te zien zijn.

Door te kiezen voor Berichten of Pagina’s exporteren kunt u ook filteren op diverse eigenschappen, zoals categorie, auteur, datum en status.

WordPress extra - exporteren berichten - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Exporteren van berichten met filter

Snel

Het exporteren van gegevens vanuit WordPress gaat erg snel. Het XML bestand is één klein bestand waar alles in staat. Binnen enkele seconden na het klikken op “Exportbestand downloaden” staat het bestand al op uw computer.

Regelmatig exporteren

Wij adviseren altijd om heel regelmatig een export te maken van uw website, uiteraard afhankelijk van hoe u uw website gebruikt. Zelf maken we na elke aanpassen aan de website een export. Gezien de eenvoud en snelheid hiervan is dit geen moeite, en mocht er ooit iets gebeuren dan heeft u altijd een recente export waardoor de schade beperkt kan worden. We adviseren de export bestanden ook goed in een map te bewaren, zodat u ze eenvoudig terug kunt vinden.

Importeren

De export bestanden kunnen worden gebruikt om de inhoud van uw website te importeren wanneer er problemen zijn met de website die u niet opgelost krijgt. Op de pagina importeren leest u hier meer over.

WordPress extra - exporteren - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Exporteren
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website