Permalinks

Permalinks zijn permanente verwijzingen (URL’s) naar berichten en pagina’s. Deze permalinks worden automatisch gegenereerd naar aanleiding van de naam van het artikel. 

Algemene instellingen

Bij de algemene instellingen kan de manier waarop de permalinks worden aangemaakt worden ingesteld. Voor de vindbaarheid op zoekmachines zoals Google (SEO) is het zinvol om de naam van het artikel in de permalink te verwerken. Het heeft dus de voorkeur hier te kiezen voor Berichtnaam.

Optioneel

Onder Optioneel is het mogelijk om handmatig de padnaam van categorieën en tags aan te passen.

Permalinks help tekst

In de Help functie wordt het volgende over permalinks vermeld:

Permalinks zijn de URLs naar de individuele pagina’s, siteberichten, categorie en tag archief. Een permalink is het webadres welk wordt gebruikt als link naar je inhoud. De URL moet permanent zijn en nooit wijzigen, vandaar de naam permalink.

Dit scherm stelt je in staat om de standaard permalinkstructuur te wijzigen. Je kan uit de diverse mogelijkheden kiezen of een eigen structuur gebruiken.

Je moet op de Wijzigingen opslaan knop klikken zodat de nieuwe instellingen worden toegepast.

Help tekst algemene instellingen van permalinks

De help tekst over de algemene instellingen van permalinks is:

Veel mensen kiezen voor het gebruik van “pretty permalinks,” URLs welke nuttige informatie zoals de berichttitel i.p.v. de gegenereerde ID nummers. Je kunt kiezen uit één van de permalinkformats inder Algemene instellingen, of je kunt je eigen structuur maken als je de Optie Aangepaste structuur selecteert.

Als je kiest voor een andere optie dan standaard, zal je algemene URL-pad met de structuur tags, omringd door %, ook verschijnen in het aangepaste structuur veld en je pad kan er verder worden bewerkt.

Wanneer je meerdere categorieën of tags toewijst aan een bericht, wordt er slechts een getoond in de permalink: de laagst genummerde categorie. Dit geldt alleen bij de aangepaste structuur %category% of %tag%.

Je moet op de Wijzigingen opslaan knop klikken zodat de nieuwe instellingen worden toegepast.

Help tekst optionele instellingen van permalinks

De help tekst over de optionele instellingen van permalinks is:

Met optionele velden kun je de “categorie” en “tag” basenamen aanpassen die zullen verschijnen in de archief URL’s. Bijvoorbeeld, de pagina met alle berichten in de “Uncategorized” categorie kan worden /onderwerpen/uncategorized in plaats van /categorie/uncategorized.

Je moet op de Wijzigingen opslaan knop klikken zodat de nieuwe instellingen worden toegepast.

Informatie over permalinks op WordPress.org

De informatie over permalinks is op WordPress.org te vinden via deze link.

WordPress instellingen - permalinks - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Permalinks instellingen
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website