Geïnstalleerde plugins

In het scherm Geïnstalleerde plugins ziet u een overzicht van alle plugins die op uw website zijn geïnstalleerd.

Standaard plugins

Standaard zijn na de installatie van WordPress 2 plugins geïnstalleerd, namelijk Akismet en Hello Dolly.

Akismet is een plugin die de website beveiligt tegen spam in reacties. Voor persoonlijke websites kan hiervoor een zelf gekozen abonnement worden afgesloten (van 0 – 120 dollar), voor commerciële websites kan worden gekozen uit een aantal betaalde abonnementen. Bekijk hier meer informatie over Akismet.

Hello Dolly is een gratis plugin die quotes plaatst in het beheergedeelte van uw website. Ga naar de plugin pagina van Hello Dolly.

Wij kiezen er altijd voor om beide plugins direct te verwijderen. Voor Akismet is een gratis variant beschikbaar die prima werkt, en Hello Dolly voegt ons inziens weinig toe. Onze gedachte is altijd om de website zo licht en snel mogelijk te houden, en dus geen onnodige plugins, afbeeldingen, thema’s en andere informatie te bewaren. Datgene wat niet in de website zit hoeft ook niet te worden geupdate, vormt geen beveiligigingslek en zal de website niet vertragen. Een bewuste keuze dus.

De status van een plugin

Een plugin kan diverse statussen hebben:

  • Inactief
  • Actief
  • Update beschikbaar

Inactief: standaard is een plugin na installatie inactief, om deze te kunnen gebruiken dient deze geactiveerd te worden. Voor verwijderen moet een plugin altijd inactief zijn.

Actief: de plugin is werkzaam op de website. Een plugin kan gedeactiveerd worden om deze (tijdelijk) uit te schakelen, bijvoorbeeld om te testen of om deze te bewaren zonder te gebruiken.

Update beschikbaar: plugins moeten vaak worden geupdate, vanwege nieuwe functionaliteiten, beveiliging etc. U krijgt automatisch melding als deze geupdate moeten worden.

Filters: via de teksten bovenaan kunt u filteren op de status van de plugins, en daarmee bijvoorbeeld alleen de plugins laten zien die geupdate moeten worden. Wanneer er geen updates beschikbaar zijn (alles is up-to-date) dan verdwijnt dat filter. Het is ook mogelijk om te zoeken naar plugins, en aan meerdere plugins acties uit te voeren.

Kleuren: vanaf WordPress versie 3.8 worden aan de regels kleuren toegevoegd. Inactieve plugins hebben geen kleur, actieve zijn blauw, en plugins die geupdate moeten worden zijn rood.

WordPress plugins - geinstalleerde plugins - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Geïnstalleerde plugins
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website