Reacties

Via de reacties instellingen kunt u alles instellen met betrekking tot reacties op berichten en pagina’s op uw WordPress website.

Reacties instellingen aanpassen

Er zijn erg veel instellingen met betrekking tot reacties. Wij adviseren altijd om élke reactie op de website handmatig goed te laten keuren, om spam op de website te voorkomen. Spam wordt vaak herkend (veelal met veel links) maar dit is niet altijd het geval, en u wilt natuurlijk voorkomen dat ongewenste inhoud op uw website verschijnt.

De e-mail notificaties zijn erg handig, zo wordt u direct op de hoogte gebracht wanneer er een nieuwe reactie op uw website is, en kunt u direct vanuit die email de reactie beheren. Wij adviseren dan ook altijd om deze notificaties aan te laten staan, zodat u zo snel en eenvoudig mogelijk de reacties kunt beheren.

Reacties modereren en zwarte lijst

Als u veel spam krijgt via de website is het mogelijk om woorden, IP-adressen, email adressen etc te filteren of in een zwarte lijst te plaatsen. Onze voorkeur echter is om gebruik te maken van een spam filter plugin, die nagenoeg alle spam herkend en u geen melding geeft daarvan. Het kan namelijk voorkomen dat u dagelijks veel mails krijgt, omdat spammers WordPress websites graag proberen te ‘misbruiken’ middels reacties.

Een goede gratis plugin die we zelf (bijna) altijd gebruiken is Spam Free WordPress.

Avatars

Avatars zijn afbeeldingen van de plaatser van de reactie. De avatar maakt de reacties persoonlijker. U kunt instellen of u avatars wilt tonen, welke waardering deze moet hebben, en wat een standaard avatar moet zijn. Een standaard avatar wordt gebruikt wanneer een plaatser van een reactie geen profiel met avatar heeft.

WordPress instellingen - reacties - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Reacties instellingen
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website