Importeren

Via importeren is het mogelijk om informatie uit een andere bron in WordPress te plaatsen. Ook kan hiermee een backup (export) van WordPress worden hersteld.

Standaard mogelijkheden van importeren

Er zijn standaard al diverse mogelijkheden aanwezig om informatie te importeren. Mocht dit echter niet voldoende zijn dan kunt u er ook voor kiezen om via de plugin bibliotheek nieuwe ‘importers’ te installeren.

De help functie vermeld het volgende:
Dit scherm toont links naar plugins om gegevens uit sites en content management platformen te importeren. Kies vanuit welk platform je wilt importeren en klik op Nu installeren wanneer hierom wordt gevraagd in het popup-venster. Indien je platform niet in de lijst voorkomt, klik op de link om de plugin directory voor andere importeerfunctie plugins zoeken.

In voorgaande versies van WordPress, alle importeerders waren ingebouwd. Het zijn nu plugins, omdat meeste mensen ze niet vaak of eenmalig gebruiken.

WordPress Importer

Via exporteren is het mogelijk om snel de inhoud van uw website te exporteren naar een XML bestand. Dit is een eenvoudige backup van alleen de informatie, zoals berichten, pagina’s, reacties, categorieën etc. Het thema, afbeeldingen etc worden hierin dus niet meegenomen.

Via WordPress importer kan dit XML bestand vervolgens weer worden geimporeerd. Mocht u geen volledige recente backup hebben dan kan deze dus uitkomst bieden.

WordPress extra - importeren - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Importeren
Laatste berichten van Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign) (alles zien)

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website