Dashboard

Het dashboard is het eerste dat u ziet nadat u bent ingelogd op uw WordPress website.

Het dashboard geeft een overzicht van uw website, met de belangrijkste informatie.

WordPress dashboard - Handleiding WordPress door Compass Creations webdesign Gouda
Het dashboard van WordPress

Admin bar

Bovenin ziet u een donkergrijze balk (admin bar) met daarin een aantal elementen waarmee u snel veelgebruikte bewerkingen kunt uitvoeren, zoals naar uw website gaan, een nieuw bericht toevoegen, updates bijwerken en uw profiel bekijken.

Menu

Links ziet u het menu. Met het menu kunt u bij de diverse onderdelen van uw website komen. In deze handleiding geven we per menu item informatie over wat u met dit menu item kunt doen.

Scherminstellingen

Rechts bovenin vind u de knop Scherminstellingen. Deze knop komt op heel veel plaatsen in de admin voor, en hiermee kunt u aangeven welke ‘blokken’ met informatie u wilt weergeven. Een blok kan bijvoorbeeld zijn het gedeelte met “Op dit moment” of “Recente reacties”. Elk blok is in- of uit te klappen en te verplaatsen, met uitzondering van het invoerscherm.

Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign Tilburg)

Compass Creations specialiseert zich in het maken en onderhouden van websites en webshops. Voor elk type website kunt u bij ons terecht, maar ook staan we voor u klaar als het gaat om ondersteuning of advies voor grafisch ontwerp, social media, nieuwsbrieven en meer.

Latest posts by Marcel Oerlemans (Compass Creations webdesign Tilburg) (see all)

Reacties

reacties

Alles wat u moet weten over het onderhouden van uw WordPress website